Ondernemer

Je bent ondernemer en op een dag wil je met pensioen. Misschien wil je zelfs eerder stoppen met werken. Dat betekent dat je iets moet regelen want niemand anders doet dat voor jou. Dat is aan de ene kant fijn want het betekent dat je het pensioen zo kunt inrichten als jezelf wilt. Maar aan de andere kant is het lastig, want hoe ga je dat precies doen?

 • Ga je sparen? Dat schiet niet echt op tegen de huidige rentetarieven.
 • Ga je beleggen? Een goed idee maar waarin dan en met hoeveel geld?
 • Ga je extra aflossen op je hypotheek? Altijd goed natuurlijk maar dit zorgt niet voor geld om boodschappen mee te doen.

Of het nu gaat om het opbouwen van je pensioen of het afdekken van risico’s bij overlijden of arbeidsongeschiktheid, wat je nodig hebt is een plan! Een plan wat je een duidelijk doel en een duidelijke richting geeft net zoals de bestemming en de route van een reis. Het maken van zo’n plan is werk voor een specialist, dat ben ik. En ik wil het plan graag voor je maken!

Ondernemers en ZZP’ers zijn de motor van de Nederlandse economie. Samen zorgen zij voor een groot deel van onze welvaart.

PensioenPlan voor de Ondernemer

Het PensioenPlan voor de ondernemer is een financieel plan dat ervoor zorgt dat je op jouw pensioenleeftijd voldoende geld hebt om lekker te kunnen leven.

Het PensioenPlan bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Een overzicht van jouw huidige financiële situatie, dit is het fundament van het plan!
 2. De pensioen analyse:
  – Hoeveel heb je straks nodig?
  – Wat heb je al opgebouwd?
  – Hoeveel kom je tekort?
 3. Een plan om op een efficiënte manier voldoende vermogen op te bouwen om het tekort aan te vullen.

Het plan wordt opgesteld met jouw huidige vermogenspositie als vertrekpunt en het door jouw gewenste pensioeninkomen als richtpunt. Jouw in het verleden opgebouwde pensioenen, spaargeld, beleggingen, verhuurde woningen en eventueel zelfs de waarde van je bedrijf, kunnen er allemaal in worden opgenomen. Het wordt dus echt jouw pensioenplan!

Een lijfrente is vaak de basis van het plan. Door zijn specifieke fiscale eigenschappen is de lijfrente zeer hier zeer geschikt voor. Zo is de inleg voor de lijfrentevoorziening binnen bepaalde grenzen fiscaal aftrekbaar en betaal je pas belasting over de uitkering. Net zoals bij een pensioenregeling. Doordat het tarief in de 1e schijf van de inkomstenbelasting na de AOW-leeftijd lager is dan het tarief voor de AOW-leeftijd is dit vaak erg gunstig.

Je zult merken het PensioenPlan zorgt voor duidelijkheid. De meeste van mijn relaties vinden dat erg fijn. Een ondernemer heeft vaak een stemmetje in het hoofd wat zegt dat hij nu eindelijk zijn pensioen moet gaan regelen. En als dat is eenmaal is gedaan, dan geeft dat financiële rust! Daardoor kun jij je weer concentreren op hetgeen waar jij goed in bent, jouw eigen onderneming!

Het doel van het PensioenPlan is dat je van je oude dag kunt genieten zonder financiële zorgen!

PensioenPlan voor de Ondernemer is er vanaf € 750.
PensioenPlan voor de DGA is er vanaf € 995.

Inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Pensioen is meer dan alleen een inkomen voor je oude dag. Het zorgt ook voor een inkomen als het misgaat. Bijvoorbeeld als je arbeidsongeschikt raakt.

Je denkt er liever niet aan maar je weet heel goed dat een ziekte of ongeval iedereen kan overkomen. Maar wat als het jou overkomt? Een zieke werknemer wordt 2 jaar doorbetaald door de werkgever en ontvangt daarna een WIA-uitkering van de overheid. Vaak krijgt hij daar bovenop ook nog een aanvullende uitkering uit een verzekering van zijn voormalige werkgever.

Maar voor een ondernemer is er niets, er is er geen financieel vangnet vanuit de overheid om op terug te vallen. Je bent, net als met je pensioen, op jezelf aangewezen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is dus erg belangrijk!

Een goede AOV zorgt ervoor dat je de vaste lasten en kosten van levensonderhoud kunt blijven betalen als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. De verzekering zorgt ervoor dat jouw gezin verder kan als jou iets overkomt, niet meer maar zeker niet minder!

Plan daarom nu een afspraak in, dan zorg ik ervoor dat de AOV er komt!

Advies en bemiddeling bij AOV vanaf € 750,-.

Overlijdensrisico

Pensioen is meer dan alleen een inkomen voor je oude dag. Het kan ook zorgen voor inkomen of vermogen als het misgaat, voor jouw gezin bijvoorbeeld als jij plotseling wegvalt. We denken er liever niet aan maar naast de emotionele impact, heeft het overlijden van een ondernemer vaak een desastreuze gevolgen voor de financiën van een gezin. Soms zelfs met een gedwongen verhuizing of faillissement als gevolg.

Maar een goede nabestaandenvoorziening in de vorm van een overlijdensrisicoverzekering of nabestaandenrente kan dat eenvoudig voorkomen. Het moet alleen wel geregeld worden!

Maak daarom nu even tijd voor het plannen van een afspraak.

Advies en bemiddeling overlijdensrisico vanaf € 625.